Sumber: Internet lupa la plak blog apa.
Bahan-bahan
200 gm Kacang Tanah yang dikisar
200 gm Tepung Gandum
100 gm Gula Icing(nak kurangkan skit pun ok kalau tak nak manis)
Secubit garam..ini bertujuan bagi rasa lemak2 skit
1/2 tsp baking powder
Minyak Mazola atau Minyak Jagung secukupnya
Kuning Telur untuk hiasan
Cara-caranya
Satukan kesemua bahan kecuali minyak. Sebatikan kesemua adunan kemuadian masukkan minyak sedikit demi sedikit sampai adunan menjadi doh dan boleh dibentukkan. Bentuklah mengikut cara masing-masing, me buat bulat-bulat mcm selalunya saje. selepas dibentuk sapukan dgn kuning telur kemudian letakkan kacang tanah sbg hiasan. Jangan lupa sapu tray tu dengan sedikit butter kalau tak melekat la plaks..
170 c 20 minit ikut kesesuaian oven masing-masing yer.
Clicks Here
4 comments:
meh hntr barang 10biji kak. mau rasa. kita mmg suka biskut kacang ni, tanpa memikir alergi kacang. hahaa.
la ye ke alergi..siannya..kalau duduk dekat leh je bg hehehe
Mazola..my feberet jugak..
ermm nnti kalau ada masa nak cuba jugak ler..
*haha..semua yg u buat i nak cuba buat..adeiii..pengaruh betull la...
tp kalau i buat conform utk diri sndiri jerk..tgn i selalu buat x menjadi jerk..huhu..
haaaa buat jgn tak buat...buleh insyaallah menjadik practice make perfect tau.
Post a Comment